Adak Filmfestival

2022 års upplaga av Adak Filmfestival hålls 21-23 juli. Då bereder vi plats för kreativitet och berättelsens kraft och tröst. Ta del av tre dagars program som berör identitet och arv, motstånd och (o)försoning, nostalgi och framtidsusikter!

Utöver ett späckat filmprogram med såväl Hollywood-klassiker, nya barnfilmer, skräckfilmsmaraton och dokumentärer så har vi flera spännande gäster:

40-årsjubilerande tidskriften Provins närvarar i form av ett författarsamtal mellan Maria Broberg och Oscar Sedholm, som kopplar an till (o)möjligheten att nå försoning kring historiska oförrätter, inte minst i samband med den politik som historiskt har förts gentemot samiska folket.

Vi får även besök av filmarbetarna Olga Yurasova och Denis Sinyakov, som just nu tar del av konstnärsresidens på Moskosel Creative Lab. De skapar delar av det som ligger till grund för vad en filmupplevelse är: scenografi, kostym och fotografi. Kom och lyssna på deras berättelser och se några av deras verk.

Ta med barnen på fredag och lyssna på författaren Li Nolin som läser ur sin naturnära och inspirerande barnbok Ailo från Kråkbärsfjället. Utöver det och filmprogrammet så bjuds det även på barnaktiviteter.

Fler typer av konst tar plats på området igen när Adak Art Space för andra året skapar en plattform för konstutövare att ställa ut sina verk, mötas och fira sin kreativitet.

Här kan du öppna och ladda ned årets festivalprogram (pdf).
Eventuella ändringar och mer information om de olika programpunkterna uppdateras våra sociala medier. Boka biljetter och ställ frågor till mail: sagabiografenadak@gmail.com

Vi kommer även hålla café och museum öppet under festivalen så ni kan passa på att komma förbi på lunch eller fika. Träffa gamla och nya vänner och bekanta. Ni som var med under festivalens första 25 år – kom och berätta om ert arbete för oss!

Annons